Sikeresnek bizonyult a csereprogram

Sikeresnek bizonyult a csereprogram

Amerikai zászlót lengető kicsi lány

A nagykövetség a Nemzetközi Oktatási Intézet révén a nemzetközi felsőoktatási mobilitásról idén kiadott Open Doors (Nyitott ajtók) jelentést idézve kiemeli, Magyarországon immár 920 amerikai, az Egyesült Államokban pedig 670 magyar diák tanul. A tavalyi tanévben 897 amerikai diák tanult Magyarországon, illetve 664 magyar hallgató az Egyesült Államokban. Mint a közleményben hangsúlyozzák, az Egyesült Államokban összesen 723.277 külföldi diák tanul, ami rekordot jelent a korábbi évekhez képest, és a 2000-2001-es tanévhez viszonyítva 32 százalékos emelkedést mutat.

Hillary Clinton

Hillary Clinton

A követség arra is felhívja a figyelmet, hogy ezen a héten ünneplik a nemzetközi oktatási hetet, az eseményről a világ mintegy száz országában emlékeznek meg. A budapesti amerikai nagykövetség partnereivel, az EducationUSA szervezettel, az Amerikai-Magyar Fulbright Bizottsággal, valamint az Amerikai Kuckók hálózatával több mint tizenöt kapcsolatteremtő rendezvényt támogat, köztük a külföldi tanulást népszerűsítő kiállításokat Debrecenben, Veszprémben és Budapesten.

A nagykövetség felidézte: az oktatási hét alkalmából kiadott videoüzenetében Hillary Clinton amerikai külügyminiszter azt mondta: legyen az nyári egyetem, féléves részképzés vagy valamely tudományos fokozat megszerzése, a külföldi tanulás élete egyik leghasznosabb élménye lehet egy fiatalnak. A nemzetközi diákok ötleteikkel, perspektívájukkal és kultúrájukkal gazdagítják az órákat és a közösségeket. Amikor pedig hazatérnek, “új tudást, új perspektívákat és a világ mélyebb megértését viszik magukkal.”

Kapcsolódó cikkek