Állami kitüntetések a Sándor-palotában

Állami kitüntetések a Sándor-palotában

Dózsa Imre Kossuth-díjas balettművész (b) átveszi a Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetést Schmitt Pál köztársasági elnöktől a Sándor-palotábanDózsa Imre és Schmitt Pál, fotó: Szigetváry Zsolt/MTIDózsa Imre Kossuth-díjas balettművész, Lászlófy Pál István matematika-fizika tanár és Naszlady Attila belgyógyász-kardiológus vehette át csütörtökön a Köztársaság Elnökének Érdemérme kitüntetést Schmitt Pál államfőtől a Sándor-palotában.

Dózsa Imre balettművészi pályája mellett táncpedagógiai munkája, valamint a Táncművészeti Főiskola vezetőjeként végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést. Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője méltatásában úgy fogalmazott, ez az újabb díj csak töredékesen viszonozhatja azt az örömöt, amelyet Dózsa Imre művészete adott másoknak.

Lászlófy Pál István öt évtizedes kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért, illetve a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tiszteletbeli elnökeként a magyar nyelvű oktatás érdekében végzett tevékenységéért részesült az elismerésben. Kiss Norbert a kitüntetés átadásakor úgy fogalmazott, Lászlófy Pál Istvánnak nemzedékek hálásak tisztességéért, figyelméért, emberségéért. Naszlady Attila több évtizedes kimagasló klinikai gyógyító és oktató tevékenységéért, valamint az orvosi informatikában kifejtett munkásságáért vehette át az elismerést. A KEH hivatalvezetője kiemelte, Naszlady Attila egész pályafutása során “szentségként” tekintett az emberi életre és azt ennek megfelelően szolgálta.

Kapcsolódó cikkek