Gázolaj-tolvajokat fogtak

Gázolaj-tolvajokat fogtak

bilincsbenHonfitársuk kamionjának üzemanyagtartályából lopott gázolajat az a két román férfi, akiket vasárnap hajnalban fogtak el az M7-es autópálya Balaton felé vezető szakaszán, a szabadbattyáni pihenőben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya alosztályának járőrei a parkolóba érve figyeltek fel arra, hogy két egymás mellett álló román kamion egyikéből gumicsövön keresztül gázolajat fejt le egy férfi. A rendőrök mind őt, mind a kamion fülkéjében levő társát elfogták – mondta el a Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint a két férfi lefeszítette a másik kamion tanksapkáját, majd gumicsövön keresztül, egy szivattyúval ötven liter gázolajat szívott le a másik kamion üzemanyagtartályából, miközben a meglopott jármű vezetője aludt. A 21 és 44 éves román férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vették. Ügyükben rövidesen ítélet születhet, mivel a székesfehérvári nyomozók gyorsított eljárással szeretnék bíróság elé állítani őket. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya alosztályai az utóbbi időben gyakoribbá vált üzemanyaglopások miatt, kiemelt figyelmet fordítanak a sztrádák melletti pihenők főként éjszakai ellenőrzésére, s eddig már több gázolaj tolvajt sikerült elfogniuk.