Igazi nagy fogás

Igazi nagy fogás

cigiÖsszesen 11,5 millió forint értékben foglaltak le adózatlan Jin Ling márkájú cigarettát a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai a napokban a keleti országrészben. Ebből több, mint négy millió forintnyi áru a Tiszán sodródott.

A pénzügyőrök a helyi rendőrökkel közösen Eperjeske külterületén tartottak ellenőrzést, amikor észrevettek hét fekete dobozt, amely fa uszadéknak ütközve úszott a Tiszán. A záhonyi tűzoltók segítségét kérve csónakkal kiemelték a csomagokat, amelyekből a tételes vizsgálat során 3.490 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A közel 4.200.000 forint értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A következő napon a pénzügyőr járőrök a helyi pénzügyi nyomozókkal közösen folytattak ellenőrzést a Debrecenhez közeli Bocskaikert külterületén. Ennek során egy autó csomagtartójában és hátsó ülésén adójegy nélküli cigarettát találtak, amelyet pléddel takartak le. Az összesen 5.983 doboz adózatlan, 7.185.000 forint értékű cigarettát a NAV pénzügyőrei lefoglalták, és a gépjármű vezetője ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók büntetőeljárást indítottak.