Ünnepi hangulat a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

Ünnepi hangulat a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban

adventAdventi vásárt és játszóházat rendez jövő szombaton a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és Sarród Község Önkormányzata. 

A rendezvénynek a nemzeti park igazgatóság központja, a sarródi Kócsagvár ad otthont. A 10-18 óráig tartó vásáron a régió kézműveseinek, őstermelőinek portékáiból lehet majd válogatni, továbbá szürkemarha- és bivalyszalámival, nemzeti parki termékekkel képviselteti magát a soproni székhelyű Nemzeti Parkok Boltja. A Sarródi Önkormányzat jótékonysági süteményvásárral segíti a helyi óvodát.

A vásár mellett kedves, szívmelengető programok várják az érdeklődő családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. A fertőparti óvodások karácsonyi énekeikkel, a sokszínű Csemete bábszínház Nyuszkó téli kalandjaival, a Kongó és Barátai együttes népzenei koncerttel színesíti az adventi forgatagot. Az adventi játszóházban a mézeskalács-díszítés és -sütés, az ünnepi kellékek barkácsolása mellett a madarakról sem feledkeznek meg a természetvédő szervezők, a helyszínen mindenki elkészítheti saját madárkalácsát. A részvétel ingyenes.

Kapcsolódó cikkek