Csikys adomány a kaposvári anyaotthonnak

Csikys adomány a kaposvári anyaotthonnak

gyermekotthonillusztráció

Játékokat, ruhát, könyvet, DVD-t, CD-t, készségfejlesztő eszközöket, egyúttal karácsony másnapjára szóló jegyeket adtak át a Pán Péter gyermekelőadásra csütörtökön a Csiky Gergely Színház dolgozói a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthon lakói számára.

Az ajándékokat a társulat színészei, köztük a gyerekdarab két főszereplője – Fándly Csaba és Czene Zsófi – adta át. Szemerédi Fanni, a kaposvári színház sajtófelelőse elmondta: most először szerveztek gyűjtést a színház dolgozói, amelyhez szinte mindenki hozzájárult, és már most eldöntötték, hogy jövőre is gyűjtenek ajándékokat a rászorulóknak.  Nagyon sok adomány gyűlt össze, napokig rendszereztük,  csomagoltuk külön a kislányoknak és a fiúknak, a kicsiknek és nagyobbaknak szánt ajándékokat – számolt be az előkészületekről Szemerédi Fanni, hozzátéve, nemcsak a fogadtatás, de már a készülődés is öröm volt számukra.

A Borostyánvirág Anyaotthon 1998 óta az ország minden részéből befogad és átmenti otthont ad szociális vagy családi konfliktus miatt segítséget kérő anyáknak és gyermekeiknek. Az intézményben tizenegy szobában harmincnnégy rászorulót tudnak elhelyezni.