„A kormány biztosan felvesz majd hitelt az IMF-től”

„A kormány biztosan felvesz majd hitelt az IMF-től”

Volner JánosVolner János

A Jobbik szerint bár Orbán Viktor arról beszél, hogy Magyarország nem akar hitelt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól, mert nem pénzre van szüksége, ez az állapot csak néhány hónapig tarthat és a kormány biztosan felvesz majd hitelt az IMF-től. Erről beszélt szerdán Volner János.

Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adott múlt csütörtöki interjúban beszélt arról, hogy Magyarország nem akar hitelt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), elővigyázatossági hitelkeretre van szükség. “Nekünk nem pénzre van szükségünk, nem akarunk felvenni hitelt. Arra van szükségünk, hogy olyan megállapodást kössünk, hogy ha a nemzetközi pénzpiacok megbénulnak, akkor hozzá tudjunk jutni egy hitelvonalhoz. Egy elővigyázatossági hitelkeretre van szükség” – mondta Orbán Viktor.

Ezzel szemben Volner János szerint néhány hónap múlva a kormánynak biztosan szüksége lesz az IMF-hitelre. Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta 2103 milliárd forinttal nőtt az államadósság annak ellenére, hogy a kormány egyik legfontosabb vállalása az adósság csökkentése.