Újra díjazzák a keresztény szellemiségű kultúra terjesztőit

Újra díjazzák a keresztény szellemiségű kultúra terjesztőit

kiemelkedőkA keresztény szellemiségű kultúrát terjesztő, kiemelkedő felsőoktatási munkát végző egyetemi és főiskolai tanárok vehetik át a Cornelius-díjat szombaton Budapesten. 

Az elismerést Kuminetz Géza egyetemi, Fülöpné Erdő Mária főiskolai és Kukorelli István egyetemi tanárnak ítélte a védnöki testület – mondta el Pajor András, a díjat alapító Keresztény Kulturális Akadémia (KKA) elnöke pénteken az MTI-nek.

Kuminetz Géza jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar doktori iskolájának oktatója, Fülöpné Erdő Mária az Apor Vilmos Katolikus Főiskola oktatója, Kukorelli István pedig a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszékének vezetője.
    
Az ünnepségen a díjról Jókai Anna, a Keresztény Kulturális Akadémia védnöki testületének tagja beszél, az elismeréseket Pajor András adja át. A Cornelius-díjat a KKA Operatív Bizottsága alapította idén azzal a céllal, hogy elismerjék a keresztény szellemiségű kultúra terjesztőinek tevékenységét. Ebben az évben a felsőoktatási munkában kiemelkedő három embernek ítélték oda az elismerést. A díjat Kornéliusz századosról nevezték el, aki az Apostolok cselekedeteinek 10. fejezete szerint az első pogányságból megtért tanúságtevő volt – olvasható az akadémia honlapján.
    
“A Keresztény Kulturális Akadémia célja a keresztény szellemű nemzeti kultúrának mint folyamatos, legfontosabb fenntartó erőnek népszerűsítése, elsősorban a ma élő, ezt szolgáló géniuszok baráti összefogásával, valamint országos és határon kívüli magyar közösségek regionális bevonásával” – olvasható az ismertetőben.