A Jobbik szerint Magyarország súlyos árat fizet a hitelért

A Jobbik szerint Magyarország súlyos árat fizet a hitelért

A Jobbik szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) eddigi hitelnyújtási gyakorlata és lapértesülések alapján Magyarországnak hatalmas árat kell majd fizetnie az IMF pénzügyi segítségéért.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az IMF Magyarországgal kapcsolatos céljai a nemzetközi szervezet eddigi gyakorlatából következnek. Meg akarják szüntetni a multinacionális vállalatokra és a bankokra kivetett válságadókat, a kieső adóbevételeket pedig a magyar emberektől és a “megroggyant” helyzetű kis- és középvállalkozóktól kell majd beszednie a kormánynak, emellett pedig tovább zuhan majd a nagy társadalmi ellátórendszerek finanszírozási képessége és az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala – sorolta a szerinte várható következményeket.

A Jobbik úgy véli, az a populista, aki újabb hitelek felélésével igyekszik elrejteni a magyar gazdaság valós állapotát a választók előtt. Az egyetlen felelősségteljes megoldás az lehet, ha Magyarország haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ül legnagyobb hitelezőivel, és közli velük, mennyit tud és akar fizetni anélkül, hogy gazdasága teljesen összeomlana, és a magyar emberek végképp elszegényednének – közölte Volner János.