Megválasztották az Év Fiatal Magyar Borászát

Megválasztották az Év Fiatal Magyar Borászát

Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján. A győztesek szombat este vehették át a díjukat egy borkóstoló keretében.

A harmadik alkalommal megszervezett internetes szavazáson a fogyasztók 85 borászt jelöltek a díjra. Ezt követően kezdődött a voksolás, amellyel kiválasztották a legjobbakat. Bodri Orsolya és ifjabb Figula Mihály azonos szavazatot kapott a borkedvelő közönségtől.
    
Bodri Orsolya

Bodri Orsolya

Bodri Orsolya családja öt generáció óta foglalkozik borászkodással. Bár a fiatal lány 2007 óta aktív tagja a pincészetnek, eddig inkább a marketingmunkában vett részt. Nemrég viszont beült az iskolapadba: szőlész-borász szakra jár.
    
Ifjabb Figula Mihály apai örökségét gondozza Balatonfüreden és a környező települések határában található dombokon. Apja halála óta édesanyjával dolgoznak huszonöt hektár saját és öt hektár bérelt ültetvényükön. A Figula Pincészet az egyik legkiválóbb fehérboros pincészetként ismert.
    
Az Év Fiatal Magyar Borászának járó díjat, egy boroskancsót, amelyet vakok készítettek az idén is a Vak Diákok Sportegyesülete (VDS) hozta és adta át a győztesnek.
    
Vakok, látók és borászok irányítása mellett az este vendégei különleges vakkóstolón vehettek részt. A díjátadón a korábbi évhez hasonlóan ezúttal is gyűjtést rendeztek a VDS-nek. Az egyesület tagjai gyakran tesznek kirándulásokat Magyarországon, a tavalyi gyűjtés eredményeként pedig már külföldre is eljutottak. Az esti programon a Maszkura és a Tücsökraj valamint az Őskestar zenekar adott koncertet.