Jelentős csatornahálózat fejlesztés Veszprém megyében

Jelentős csatornahálózat fejlesztés Veszprém megyében

(illusztráció)Összesen 1,7 milliárd forintos beruházással fejlesztik hét Veszprém megyei település csatornahálózatát; a munkálatok az év második felében indulnak, jelenleg a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárás van folyamatban. Ezt közölte a települések konzorciumát vezető Sümeg polgármestere kedden.

Rátosi Ferenc tájékoztatása szerint a projekt magában foglalja a Sümegi Regionális Szennyvíztársulás településeinek – Dabronc, Gógánfa, Ukk, Hetyefő, Zalaerdőd, Zalagyömörő, Sümeg – szennyvízhálózata fejlesztését, és bővítik a sümegi szennyvíztelepet is. A projekt megvalósítását 1,4 milliárd forinttal támogatja az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Programja (KEOP), a 300 millió forintos önerőt a hét település közösen biztosítja hitelből.

A városvezető közlése szerint a sümegi kistérségben megvalósuló beruházással másfél év múlva végeznek, s eredményeként több mint ezer háztartás csatlakozhat rá a folyamatosan épülő szennyvízhálózatra. A közműfejlesztés hozzájárul a közel hétezer lakosú térség környezeti állapotának javításához, mert a települések egy része a Marcal folyó mentén helyezkedik el, más részei Natura 2000 által érintett, fokozottan védett területek – mondta.