Szimpátiafelvonulás a kormány mellett

Szimpátiafelvonulás a kormány mellett

szimpátiatüntetésfotó: Rosta Tibor/MTI

A kormány melletti szimpátiafelvonulást tartottak szombat délután Szegeden. A demonstráción, amelyre a szomszédos településekről és a Délvidékről is érkeztek résztvevők, Csurka István mondott beszédet.

Az ország függetlensége, az alaptörvény védelme és a kormány intézkedéseinek támogatása érdekében a Magyar Megmaradás Közössége, a Polgári Körök és a Szegedi Gondolkodó Magyarok Közössége részéről szervezett tüntetés kezdetén az összegyűlt emberek nemzetiszínű és árpádsávos zászlókat lengetve, transzparenseikkel vonultak a Dugonics térről a Klauzál térre. A táblákon a környező települések neve mellett többek között a “Demokrácia = A többség akarata”, “Magyarország a magyaroké”, “Szabadság vagy hitel!”, “Az ijesztgetés bolsevik stratégia” jelszavak voltak olvashatók.

Csurka István beszél

a szónokok, fotó: Rosta Tibor/MTI

A Kossuth-szobornál mintegy ötszáz fős hallgatóság előtt a szervezők nevében beszédet mondott Kovács László, a hódmezővásárhelyi, valamint Dobák Lászlóné, a Csongrád megyei közgyűlés fideszes tagja és Csurka István, a MIÉP elnöke. Csurka István, aki, mint mondta, kórházi kezelését megszakítva érkezett Szegedre, kijelentette, a demonstráció célja, hogy megerősítsék a magyar kormányt és annak miniszterelnökét, Orbán Viktort.
    
Hangsúlyozta, “Magyarországot soha nem látott agresszió fenyegeti, Magyarországot nem magyar országgá akarják változtatni”. Csurka István szerint a tömeg, a magyar keresztény akarat erejével kell elérni, hogy “erőszakkal, példátlan galád nemzetközi összefogással” ne lehessen letéríteni az országot a törvényes kétharmados hatalom útjáról, “visszalökve egy olyan állapotba, ahol minden az idegeneké”.