A farkasoknak gyűjtenek

A farkasoknak gyűjtenek

farkasokKényelmes életteret szeretnének biztosítani a Veresegyházi Farkas- és Medveotthonban élő nyolc szelíd szürke farkasnak, ezért gyűjtést hirdettek egy új, tágas kifutó építési költségeinek előteremtésére.

Az otthon legfőbb támogatója, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumának elnöke, Szilágyi István előrebocsátotta, hogy Európában, sőt talán a világon sincs még egy olyan hely, ahol nyugodtan be lehetne engedni az embereket falkában élő szürke farkasok közé – a veresegyházi otthonban azonban mindez természetes. Két éve úgy nevelik a náluk lévő nyolc farkast, hogy maradéktalanul elfogadják a “kétlábúakat”, sőt simogatni is hagyják magukat a látogatók nagy örömére.
    
Ezek a szürke farkasok jelenleg méltatlan körülmények között, szinte karanténban, 50 négyzetméteren élnek, ezért lenne nagy szükség egy új, 100-szor 100 méteres kifutó építésére – magyarázta a kuratóriumi elnök. – Mivel pályázati pénzt nem sikerült szerezniük, gyűjtést hirdettek a körülbelül 2,5-3 millió forintos költség előteremtésére. 
    
fehérkereszt

Szponzorok, egyéni adakozók jelentkezését várják, akár külföldről is, hiszen valóban egyedülálló, amit ezek az állatok “tudnak” – érvelt Szilágyi István. Az otthon kasszájából is fordítanak valamennyit a kifutóra, melynek földmunkáit ingyen elvégezné egy önként jelentkező cég.
    
A tervek szerint az új kifutót a medveotthon területén található kilátó mögötti tűlevelű erdőhöz kapcsolnák, hogy a farkasoknak legyen hol elbújniuk. A remélhetőleg a jelenlegi látogatottságot is emelő beruházásra szánt adományokat a Fehérkereszt Állatvédő Liga honlapján közölt számlaszámra “farkas” megjegyzéssel várják. Kattintson ide: http://www.feherkeresztliga.hu/