Kézigránát robbant, senki sem sérült meg

Kézigránát robbant, senki sem sérült meg

kézigránátosfotó: Mihádák Zoltán/MTI

Nem tudják, mi állhat a kézigránátos robbantás hátterében az érintett zuglói Bonyhádi utcai ház lakói. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának vasárnap azt mondták, feltételezésük szerint a robbanószerkezet a kapura volt erősítve, és akkor aktiválódott, amikor az egyik lakó a mélygarázsból az utcára tartva kinyitotta a kaput.     

A négyemeletes ház lakói, akik nevük elhallgatását kérték, azt mondták, hallották ugyan a robbanást, de elsőre nem tudták mire vélni a dolgot, csak később “kapcsoltak”, és jöttek ki körülnézni. 
   
kézigránátos robbantás

fotó: Mihádák Zoltán/MTI

A rendőrség tájékoztatása szerint kézigránátos robbantás történt az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint a zuglói ház előtt vasárnap délelőtt. Senki nem sérült meg, de három autó megrongálódott, ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást – közölte Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az MTI tudósítójának beszámolója szerint a ház kapuján több sérülés is keletkezett a robbantás következtében. Két lakó azt is elmondta, hogy az a lakótársuk, aki a mélygarázsból kijött, építési vállalkozó, ő építette az egész épületet, de mint hangsúlyozták, tudomásuk szerint senkivel sem volt konfliktusa. A helyszínelést időközben befejezték a rendőrök.

Kapcsolódó cikkek