„A kormány ne hajtson fejet az IMF előtt!”

„A kormány ne hajtson fejet az IMF előtt!”

Volner JánosVolner JánosA Jobbik arra szólítja fel a kormányt, tegyen meg mindent a magyar emberek képviseletéért, és ne hajtson fejet az IMF előtt. 

A párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján a Nemzetközi Valutaalap Magyarországgal szemben támasztott elvárásairól azt mondta, az IMF az eddigi működésének megfelelően továbbra is a magyar lakosság megsarcolásában látja a megoldást, vezetőiben fel sem vetődik, hogyan lehetne megerősíteni a magyar ipart, talpra állítani a mezőgazdaságot, újjáéleszteni a magyar élelmiszeripart.
    
“Az IMF a multinacionális érdekeket képviselve azt szorgalmazza, hogy ne terjesszék ki Magyarországon a multikra a közteherviselést, a hiányzó adókat pedig az egyre nehezebben élő magyar lakosságtól szedjék be” – jelentette ki Volner János, hozzátéve, a devizahiteleseket sem szeretné megmenteni az IMF. Kijelentette azt is, az idei évre kilátásba helyezett 1.400 milliárd forintnyi kormányzati megszorításon felül újabb megszorításokat követel a valutaalap. Emiatt romlani fog a közszolgáltatás színvonala, a többi közt az egészségügyi ellátás, vagy az oktatás minősége.

Kapcsolódó cikkek