Göncz Árpád segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját

Göncz Árpád segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját

Göncz ÁrpádGöncz Árpád

Göncz Árpád volt köztársasági elnök jóvoltából 5 millió forintot használhat fel a Magyar Vöröskereszt alapfeladatainak ellátására. Erről írt a szervezet honlapja. Az adomány nem csak számszerű értéke miatt kiemelkedő. A Magyar Vöröskereszt megtiszteltetésnek nevezte, hogy országunk egyik legnagyobb tiszteletben álló közéleti személyisége áll ki értékei, tevékenységei, céljai mellett.

“A jelentős adomány két alapvető célt szolgál majd. Egyrészt segít, hogy még hatékonyabban támogathassuk a szociálisan hátrányos helyzetű, krízishelyzetben került vagy krónikusan beteg gyermekeket és családokat. Másrészt az Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében több olyan magas szintű, egészséggel, családi életre neveléssel, és az ifjúságot érintő más fontos témával kapcsolatos programot valósíthatunk meg általa, amely maradandó közösségi élményt nyújt az érdeklődő fiatalok számára. Ifjúsági önkénteseink a megszerzett ismeretet és értékeket saját közösségükben is továbbadják majd a velük egykorúaknak.

Göncz Árpád a Parlament jóvoltából rendelkezésére bocsátott jótékonysági keret odaítélésekor különös figyelmet fordít a krónikusan beteg emberek, ezen belül kiemelten a gyermekek gyógykezelésének és életkörülményeinek segítésére, a szociálisan vagy jogilag hátrányos helyzetbe került emberek támogatására, tehetséges fiatalok tanulásának lehetővé tételére, az 1956-os forradalom örökségének ápolására, és közéleti-irodalmi sajtóműhelyek munkájának támogatására.” – írta a www.voroskereszt.hu.