„Nem hagyjuk megfagyni az embereket!”

„Nem hagyjuk megfagyni az embereket!”

szegedi összefogásKibővült a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány rászorulóknak szóló életmentő ruhasegély programja.

A szervezet „Fagyás ellen egy kabát segíthet?!” akciója kabátok mellett cipőt, pulóvert, sálat-sapkát, takarót is bevesz és kioszt, hogy segítsék megelőzni a rászorulók fagyását, kihűlését és a fagy végett kialakuló tragédiák bekövetkeztét. Az életmentő ruhaosztás a nagy hidegre való tekintettel egész február hónapban tart
    
“Túl vagyunk a hatszázadik meleg ruha kiosztásán. Nem csak hajléktalanok jönnek, hanem nagycsaládosok, egyedül élő idősek, és munkanélküli fiatalok is… sokan szakadt cipőben, éhesen, legyengülve, hótól fagyottan térnek be az életmentő segítségért” – mesélte Rácz Anett szociológus, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány elnöke.
    
A MÁTRIX Alapítvány jobb módúak adományait várja, akik szeretnének ruhával, kabáttal, cipővel, sállal-sapkával, takarókkal, de akár tartós élelmiszerrel (lisztel, cukorral, konzervekkel, tésztával) másokon, a fagyás megelőzéséért segíteni. Az alapítvány Oktatási intézmények (iskolák, óvodák), cégek csoportosan gyűjtött adományait is örömmel fogadja.

Gyűjtés és osztás ideje: keddtől péntekig 10-18 óra között, szombaton 10-14 óra között Helye: Szeged, Roosevelt tér 5. (Centerke Ruhaosztó központ, a múzeummal srégen, az eper házban)
Forródrót: +36/20/929-81-81,
Web: www.matrix.zug.hu