"Próbálnak jó fiúnak tűnni"

"Próbálnak jó fiúnak tűnni"

A politikus kifejtette: az elmúlt napokban – miután Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes arról beszélt, jobban oda kell figyelni az ellenzék véleményére, Lázár János ötpárti megbeszélést javasolt több sarkalatos törvényről, és Orbán Viktor évértékelő beszédében is voltak önkritikus mondatok, például az egykulcsos adóval kapcsolatban – az a látszat keletkezett, hogy megváltozhat a kormányzati politika és a parlament működése is. Véleménye szerint ez azonban csak taktikai húzás, a kormány a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval való megállapodás érdekében próbál “jó fiúnak” látszani, lényegi változásról azonban nincs szó, csak átmeneti meghátrálásról.

Hozzátette: a parlamenti frakcióval nem rendelkező DK csak akkor venne részt a pártok közötti egyeztetésen, ha a kormány visszavonná az alaptörvényt, az eddig elfogadott sarkalatos törvényeket és a pártkatonák kinevezését független intézmények élére.

Molnár Csaba szerint nem várható változás az ország életében sem: “a Fidesz tovább vezeti Magyarországot a gazdasági összeomlás felé”, amit véleménye szerint az is mutat, hogy a Malév után a BKV is csődbe juthat.

Pártja elkövetkező fél évéről szólva azt mondta, az októberi elutasító határozat értelmében a DK április végén alakíthat parlamenti frakciót. Arra is kitért, hogy a DK az ellenzéki együttműködés katalizátora szeretne lenni, még akkor is, ha erre jelenleg nem minden szervezet hajlik.

A DK alelnöke közölte, hogy folytatják a január végi kongresszuson megalkotott és a leendő választási programjuk alapját képező dokumentum vitáját. Ezzel összefüggésben pedig azt mondta, a Demokratikus Koalíció az egyetlen parlamenti párt, amelynek “programcsírái” már ismertek.