Megújul Vác belvárosa

Megújul Vác belvárosa

Buchwald Imre közlése szerint a mindössze hét hónapig tartó építkezés során – a forgalom folyamatos fenntartása mellett – a közműcserék után több belvárosi utca és köz kapott díszburkolatot, modern utcabútorokat, kandelábereket helyeztek el, és csaknem ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítottak ki.

A Liszt Ferenc sétány egy részének átépítésével a Duna-part vonzerejét kívánja növelni a projektgazda váci önkormányzat, míg a két egykori városkapu “megjelenítésével” a múlt értékeire igyekeznek felhívni a figyelmet (a Révkapu egy részét az Eszterházy utcában, a Hatvani kapuét a Széchenyi utcában állították jelképesen helyre)- tudatta a projektmenedzser.

Hozzátette, hogy a modernizálás részeként mintegy 10 ezer négyzetméternyi új burkolatot raktak le, rámpákat, lépcsőket, támfalakat, teraszokat építettek, és 30 fát is kiültettek.

A beruházás több mint 950 millió forintba került, ebből körülbelül 680 millió forintot az uniós támogatás. A 245 millió forintot is meghaladó önrészt, valamint a munkálatok befejezéséhez szükséges további 130 millió forintot a város önkormányzata adta – közölte Buchwald Imre.

Vác belvárosának megújulását pénteken estig tartó programokkal ünneplik a helyiek.