Munkahelyteremtés Veszprém megyében

Munkahelyteremtés Veszprém megyében

Varga László vezérigazgató tájékoztatása szerint a programhoz az állami erdőgazdaság csaknem 25 millió forint önerőt biztosított, az igényelt támogatás nagy részét a közfoglalkoztatottak munkabére és járulékai teszik ki.

A Bakonyerdő Zrt. biztosítja a munkavégzéshez szükséges orvosi vizsgálatot, munkaruhát, védőfelszerelést, kullancsoltást, szerszámokat, és a dolgozók szállítását is. A több mint nyolcvan településről alkalmazott munkások az év során erdészek irányításával a többi között parlagfű és más gyomnövények irtását, illegális hulladéklerakók megszüntetését, erdészeti sétautak és tanösvények karbantartását végzik. A közmunkások feladata lesz a turista utak tisztítása, átereszek javítása, határjelek és tűzpászták karbantartása is.

A program része a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával közösen szervezett képzés, amely során 15 ember veszt részt park- és erdőápolási kisgépkezelő és szintén 15 motorfűrész-kezelő tanfolyamon.

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. a Balaton-felvidék és a Magas-Bakony erdeinek kezelője, az állami tulajdonú erdővagyonból több mint 62 ezer hektáron gazdálkodik. A társaság erdőterületének 76 százaléka Veszprém, 15 százaléka Zala, 9 százaléka Győr-Moson-Sopron megyében található.