Közel négy évet kapott a támadó

Közel négy évet kapott a támadó

Egészen pontosan három év és tíz hónap börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a bíróság azt a férfit, aki rátámadt korábbi börtönőrére a taktaharkányi vasútállomáson.

A férfit két évre eltiltották a közügyektől, továbbá elrendelték egy korábbi, egy év hat hónapos – három évre felfüggesztett – börtönbüntetésének letöltését. Martossy György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyészének tájékoztatása szerint a Szerencsi Városi Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férfi ellen. A vádlott korábban a Borsod megyei büntetés-végrehajtási intézetben volt előzetes letartóztatásban, ahol a sértett őrként dolgozik.

A vádlott február 4-én a taktaharkányi vasútállomáson odalépett a vonatra várakozó sértetthez, és a korábban vele mint fogvatartottal szemben alkalmazott eljárása miatt kérdőre vonta. Azt mondta, “játsszák le” a történteket, a sértett “ne csak a BV-ben legyen kemény.” Rátámadt az őrre, de az odaérkező másik, szintén büntetés-végrehajtási őrként dolgozó férfi a sértett elé állva elhárította az ütést. Dulakodás közben a sértett a földre került, és a vádlott két alkalommal arcon rúgta. A Szerencsi Városi Bíróság a múlt pénteki ítéletében a férfit bűnösnek mondta ki. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság az ítélet kihirdetésekor letartóztatta a vádlottat.