Ifjúsági programok és jogosítvány pályázatból

Ifjúsági programok és jogosítvány pályázatból

jogosítványCivil szervezetek és 26 évnél fiatalabbak részesülhetnek Százhalombattán abból a csaknem hétmillió forintos támogatásból, amellyel ifjúsági programok megrendezését, illetve a jogosítvány megszerzését segíti az önkormányzat alapítványa.

Nyilas Hajnalka, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Százhalombatta Ifjúságáért Közalapítvány által kiírt egyik pályázatra helyi ifjúsági szervezetek nyújthatnak be igényt, az elnyerhető összeg az adott program költségvetésének legfeljebb 90 százaléka, és maximum kétszázezer forint lehet.
A szóvivő tájékoztatása szerint az alapítvány a B kategóriás jogosítvány megszerzését is ösztönzi azzal, hogy 45 ezer forintnyi támogatást ad a sikerrel pályázó fiataloknak. A támogatás odaítélésének feltétele egyebek mellett az állandó százhalombattai lakhely és a 26 év alatti életkor. Az igények benyújtásának sorrendjében odaítélt összeget a vezetői tanfolyam elvégzését igazoló számla beérkezését követően utalja át a kuratórium – tette hozzá Nyilas Hajnalka. Kitért arra, hogy a fiatalok helyben maradását (is) célzó két, összesen 7 millió forint értékű pályázat a százhalombattai önkormányzat szociális juttatáscsomagjának a része.