Indulhat a kapuvári belváros-rekonstrukció

Indulhat a kapuvári belváros-rekonstrukció

Kapuvár belvárosa

Hamarosan elindulhat a kapuvári belváros mintegy 670 millió forintba kerülő megújítása; az önkormányzat aláírta a közbeszerzési pályázat nyertesével, a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-vel a kivitelezői szerződést.

A Győr-Moson-Sopron megyei település önkormányzata az MTI-vel közölte: az összesen 664 millió forintos költségből 526,5 milliónyi vissza nem térítendő támogatást nyertek el az Új Széchenyi Terv pályázatán. Az összegből hőszigetelik, akadálymentesítik és kívül felújítják a műemléki védettségű városháza épületét.
Ezzel párhuzamosan megújítják a Fő tér zöldterületeit, így a Várkertet, a Várárkot és a Hősök parkját, végrehajtják a Rábaközi Művelődési Központ teljes külső és részleges belső felújítását, egységes, modern arculatot adnak a Piactérnek. A projekt része a Szent Anna-templom és a temető egyes részeinek felújítása is.

A Szent Anna templom

A hamarosan megkezdődő munkálatok befejezésének határideje idén december 30. Tavaly már megújult a Kapuvár központjában álló, egykor a járásbíróságnak otthont adó épület. A 60 millió forintos – zömében szintén pályázati forrásból fizetett – beruházás során felújították és akadálymentesítették az épületet, amelybe korábbi “lakói”, azaz közhivatalok és a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület költözhettek vissza.