Újságírókat díjaztak

Újságírókat díjaztak

tollA Magyar Újságírók Közösségének idei, a magyar sajtó napja, március 15-e alkalmából odaítélt díjait a következő kiváló újságírók kapták:

Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjjal tüntették ki Szeghalmi Elemér nyugalmazott újságírót írói, újságírói életművéért, Varga Attilát, a Magyar Nemzet főmunkatársát irodalmi riportjaiért, valamint – posztumusz – Vass László újságírót, írót.

Ez az elismerés a riport, a publicisztikai és az irodalmi műfajokban hosszabb időn át kifejtett, kiemelkedő újságírói teljesítményért, újságírói életműért adható. A Lant és Toll díjat az újságírói műfajok példás művelésének, az újságírás nemzeti hagyományai éltetésének, az újságírói személyes bátorságának az elismeréseként adományozzák.

Az elismerést az idén Mezőfalvi Magdolna szabadúszó újságíró “repülős tárgyú riportjaiért”, Mészáros József fotóművész, fotóriporter a valóságra koncentráló fotóiért, Nagy Ágnes, az adsonline.hu munkatársa interjúiért, tudósításaiért, Réz Gyula nyugdíjas újságíró technikatörténeti, ismeretterjesztő írásaiért, Sántha Gábor nyugalmazott újságíró pedig szerkesztői, újságírói munkásságáért kapta meg.