Szavazzon az új villamosok színére!

Szavazzon az új villamosok színére!

Interneten lehet szavazni az új miskolci villamosok színére. Kriza Ákos, a város polgármestere voksolásra buzdítja a borsodi megyeszékhely lakóit, hogy ők döntsék el a harmincegy új jármű színét.

Az érdeklődők a projekt hivatalos honlapján, a www.zoldnyil.hu oldalon adhatják le voksaikat a nekik leginkább tetsző színkombinációra. A gyártó hat színvariációt tervezett, ezek közül lehet kiválasztani a Miskolchoz leginkább illőt. A szavazatokat április 1-ig várják – tájékoztatta Dobos Tímea, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t csütörtökön.

A borsodi megyeszékhely zömmel uniós forrásból, csaknem 19 milliárd forintból vásárolja a villamosokat, amelyeket cseh Skoda konszern érdekeltségébe tartozó Ganz-Skoda Közlekedési Zrt. gyárt.

A csehországi Plzenben gyártják a Miskolcra szánt, teljes egészében alacsony padlós, klímás és számítógép-vezérelt Skoda 25T típusjelű villamosokat, az első két prototípust 2014 februárjában kell a cégnek leszállítania, utána havonta 3-3 járművet, az utolsót pedig 2015 februárjában.