illusztráció

Fejleszt a tapolcai kórház

Fejleszt a tapolcai kórház

Több mint hatszázmillió forintból fejlesztik a rehabilitációs szolgáltatásokat a Tapolcai Deák Jenő Kórház és Rendelőintézetben; a törvénytervezet szerint az intézmény májustól állami kézbe kerül.

Császár László (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta, a tüdőgyógyászati és a kardiológiai rehabilitációt célzó fejlesztésre a város a székesfehérvári Szent György Kórházzal közös konzorciumban pályázott, a nyáron kezdődő beruházáshoz a tapolcai önkormányzat 63,5 millió forint önerőt biztosított. A struktúraváltást elősegítő, 2013 végére befejeződő projekt teljes költsége 613 millió forint.

Az előzetes egyeztetések szerint az egészségügyi intézményben májustól, az állami kézbe kerülés időpontjától a belgyógyászati és a sebészeti osztályok jelenlegi 90 aktív ágya megszűnik. Helyette az egynapos sebészeti beavatkozások számát növelik évi 2200 esetre, 20-20 ággyal bővítik a légzésrehabilitációs és a krónikus ágyak számát, illetve heti 138 órával nő a rendelési idő a járóbeteg-ellátásban. Hangsúlyozta, a kapacitások elosztásáról végleges döntés májust követően lesz. A struktúraváltással nem szűnik meg munkahely az intézményben.