Alvázban cigaretta

Alvázban cigaretta

Egy doboz cigarettaTöbb mint másfél millió forint értékű cigarettát próbált csempészni dupla alvázúra átalakított autójával egy ukrán állampolgár, akit az M70-es autóúton fogtak el a zalai pénzügyőrök.

Cséve Szabolcs a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága sajtóreferens közölte, a NAV Zala megyei vám- és pénzügyőri igazgatóságának munkatársai a hétvégén állították meg a német rendszámú autót vezető ukrán állampolgárt az M70-es autóúton.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök észrevették, hogy a gépjármű alvázát házilag átalakították, dupla padlólemezt alakítottak ki a kocsiban. A további kutakodás során a padlólemezek közötti részből több mint 240 karton adózatlan cigaretta került elő.

A zalai pénzügyőrök a közel 1,6 millió forint értékű dohányárut, illetve a csempészetre átalakított gépkocsit lefoglalták, ezzel együtt orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV nyugat-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságánál. A hatóság jövedéki eljárást is indított, amelynek során több mint kétmillió forint összegű jövedéki bírságot szabott ki a csempészre.

Kapcsolódó cikkek