Elfogták az embercsempészt, a hőkamera segített

Elfogták az embercsempészt, a hőkamera segített

Hét határsértőt és egy embercsempészt fogtak el éjszaka Tiszasziget térségében a csütörtökön felavatott stabil hőkamera segítségével, közölte pénteken a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs pénteken elmondta: a hajnali órákban először három ember mozgását jelezte a hőkamera a település külterületén; a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei elfogtak három koszovói férfit.

A szóvivő ismertetése szerint nem sokkal később a stabil hőkamera kezelője ismét jelezte, hogy öt embert lát. A határsértők hiába próbáltak meg elbújni, a stabil, illetve a térségbe küldött osztrák mobil hőkamera képe alapján a rendőrök gyorsan elfogták őket.

Szenti Szabolcs azt mondta, kiderült, hogy egyikük egy szerb embercsempész, aki ellen már beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, így őt őrizetbe vették és büntetőeljárást kezdeményezett ellene a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az embercsempész kísérte négy török állampolgár idegenrendészeti őrizetbe került, várhatóan hamarosan kitoloncolják őket Magyarországról.

Tiszaszigeten március 8-tól működik stabil hőkamera, amelyet csütörtökön avattak fel. A térségben ez a második ilyen eszköz, az első hőkamera 2010 szeptemberétől üzemel Röszkénél.