Megvannak a kettős gyilkosság gyanúsítottjai

Megvannak a kettős gyilkosság gyanúsítottjai

zsarukfotó: Krizsán Csaba/MTIElfogták a kedd éjjeli soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit. A gyilkosság helyszínének, az Anger réti lövészklubnak a környékét lezárták.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy a gyilkosság helyszínéhez vezető utakat lezárta a rendőrség, csak távolról látni rá a klub egyik épületének tetejére és kéményére. A közeli főút túloldalán vagy fél tucat újságíró, operatőr várakozik. Rendőrségi források szerint még nem ért véget az esti órákban kezdett helyszínelés. Az MTI korábbi információja szerint három embert gyanúsítanak, a kihallgatásuk folyamatban van. Az ügyben délután Budapesten tart sajtótájékoztatót Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bényi Mónika, az ORFK szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az MTI értesüléseit. Két férfit megöltek kedden este Sopronban, az Anger réti lövészklubban, a helyszínről fegyvereket és pénzt zsákmányoltak. Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, az egyik áldozat a lövészklub elnöke, a másik a klub egyik tagja, mindkettőjüket lelőtték. A helyszínről származó információk szerint kevéssel kedden este fél tíz előtt érkeztek meg a készenléti rendőrség egységei. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás közlése szerint “kivégzésszerűen” ölték meg a két férfit, esélyük sem igen volt a védekezésre.

Az egyik áldozat, a klubelnök közeli ismerőse, Vígh József, a városi polgárőr egyesület elnöke az MTI-nek szerdán azt mondta, feltételezni sem tudja, hogy az egykori ökölvívónak, a helyi lövészéletet felvirágoztató sportembernek olyan kapcsolatai lettek volna, amelyek a gyilkossághoz vezethettek. Fáradhatatlan, tenni akaró emberként írta le a férfit, járőrtársát, a soproni polgárőr egyesület elnökségi tagját, akivel kedd délután beszélt utoljára. Soproni forrásból származó értesülés szerint a másik áldozat az egyesület egyik alkalmazottja volt.