Így látja az LMP a telefon-, és internetadót

Így látja az LMP a telefon-, és internetadót

Scheiring GáborAz LMP véleménye szerint a telefon- és internetadó terve valójában egy bújtatott áfaemelés. Scheiring Gábor az MTI-nek nyilatkozva valószínűnek tartotta, hogy az adófajta elfogadhatatlan lesz az Európai Bizottság számára.

Az egyik nagy hírportál minisztériumi forrásokra hivatkozva pénteken arról írt, a Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a kormánynak, hogy minden vezetékes és mobiltelefonálást, valamint internetforgalmat adóztasson meg, a tárca szerint az ebből származó bevétel elérheti a 40-50 milliárd forintot.    

“Orbán Viktor és csapata úgy viselkedik, mint a gyarmatosítók, mert amikor hiány van a költségvetésben, újabb és újabb sarcokat vetnek ki a Fidesz-gyarmat Magyarország lakóira” – mondta a hírre reagálva az LMP gazdasági kabinetjének vezetője. A politikus úgy fogalmazott, hogy ez, az LMP részéről teljességgel elfogadhatatlannak tartott lépés gyakorlatilag egy burkolt áfaemelés lenne, ami a korábban végrehajtott személyi jövedelemadó és járulékemelések után nagyon súlyos terhet jelentene az állampolgárok számára.

Az LMP véleménye szerint ehelyett inkább az egykulcsos jövedelemadót megszüntetésére, a pazarló társasági adókedvezményeket szűkítésére illetve a “korrupciós- és luxuskiadások” felszámolására lenne szükség – jelentette ki. A politikus teljesen irreális bevételi tervnek nevezte a telefon- és internetadót, ahogy a sárgacsekkadóból tervezett 250 milliárdos bevételt is nehezen hihetőnek tartotta. Hozzátette, hogy miután nincsenek nyilvános hatástanulmányok, ezért valószínűnek tartja, hogy az Európai Bizottság számára elfogadhatatlan lesz az új adófajta.