A Jobbik strukturális átalakítást vár a kormánytól

A Jobbik strukturális átalakítást vár a kormánytól

Volner JánosA Jobbik strukturális átalakítást és hiteles gazdaságpolitikát vár a kormánytól, ezzel szemben a Széll Kálmán Terv 2.0 és a konvergenciaprogram átgondolatlan, kizárólag megszorításra építő gazdaságpolitikát tükröz.

Volner János, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, bírálva a kormány Brüsszelnek küldött programját, azt mondta, a kabinet saját választási ígéreteit megszegve növeli az állami újraelosztást. Látszólag a cégeket adóztatja, ám lehetőséget biztosít arra, hogy a vállalatok ezt áthárítsák a lakosságra. Szerinte a telekommunikációs műveletek megadóztatásával az ország “visszalép a korban”, hiszen a gazdaság és a társadalom fejlődésének motorját sújtja az intézkedés.

Az ellenzéki képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy gondolja át terveit, és adókivetés helyett az állam működését szervezze át, ésszerűsítve azt. A nemzetgazdasági tárca hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány elküldte Brüsszelbe a Széll Kálmán Terv 2.0 programját, amelynek része a konvergenciaprogram és a Nemzeti Reform Program, amelynek az idén és jövőre is teljesíthető a hiánycél. A terv öt új adót tartalmaz, a többi között a pénzügyi tranzakciós adót, valamint a mobilszolgáltatásokra kivetett adót.