Gyurcsány vonuljon vissza, és keresse eltűnt szakdolgozatát!

Gyurcsány vonuljon vissza, és keresse eltűnt szakdolgozatát!

A KDNP szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek a szakdolgozatával kapcsolatos hírek miatt el kell hagynia a politika színterét.

A kereszténydemokraták az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták, most, hogy sajtóértesülések szerint kiderült, Gyurcsány Ferenc bizonyosan használta saját diplomamunkájához volt sógora szóról szóra megegyező című szakdolgozatát, és komolyan vetül rá az esetleges plágium gyanúja, újra aktuális a kérdés, hogy “meddig prédikál még vízről Gyurcsány Ferenc, miközben bort iszik”. Felidézték, hogy Schmitt Pálnak az államfői posztról való lemondása előtt Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott:

“Schmitt Pál nem csak az erkölcsi érzékét veszítette el, de a politikai realitásérzékét is.”

“A KISZ, az MSZP és a DK erkölcsi magaslatain lavírozó Gyurcsány jó lenne, ha vagdalkozásokra épülő politikai zuhanórepülése közben kicsit önmagára is tekintene, és ha már erkölcsi érzéke nincs, legalább politikai realitásérzékről tenne tanúságot, és végleg elhagyná a számára semmi jót nem ígérő politika színterét” – írták a KDNP-sek, hozzátéve, hogy jobb, ha még most visszavonul a volt kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke, és “otthoni magányában keresi tovább az egyetemről megmagyarázhatatlan módon eltűnt szakdolgozatának saját példányát”. 

A HírTv Célpont című műsorában péntek este az hangzott el, hogy négy évvel Gyurcsány Ferenc előtt majdani sógora, Rozs Szabolcs a volt miniszterelnökével megegyező címen adott le szakdolgozatot a pécsi tanárképző főiskolán. Ezt a férfi is megerősítette. A korábbi kormányfő, a Demokratikus Koalíció elnöke a HírTv kérdésére azt mondta, valószínű, hogy olvasta a dolgozatot, és merített is belőle.