Gyurcsány Ferenc bizonyítsa be igazát!

Gyurcsány Ferenc bizonyítsa be igazát!

Selmeczi GabriellaA Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek be kell bizonyítania igazát az őt ért plágiumvádakkal kapcsolatban, ha ezt nem teszi meg, akkor pedig távoznia kell a közéletből.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, sajnálják, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője ilyen “furcsa helyzetbe keveredett”. Kevés olyan ember van, akinek mindkét szakdolgozata eltűnik, és még kevesebben vannak, akiknek a sógora azonos címmel ad be szakdolgozatot néhány évvel korábban – fogalmazott. Érthető, ha ebben a helyzetben ijedten, kétségbeesetten viselkedik a volt kormányfő, de ahelyett, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt, az volna a megoldás, ha megtalálná a dolgozatát, elhárítaná az őt ért vádakat, és ezzel megnyugtatná a közvéleményt – jelentette ki a szóvivő.

Kérdésre válaszolva Selmeczi Gabriella azt mondta, ha nem hárítja el a vádakat, akkor viszont távoznia kell a közéletből a volt miniszterelnöknek. Gyurcsány Ferenc kedden, pártja budapesti, városligeti majálisán azt mondta, tiszta a lelkiismerete, és nemcsak az egyetemen őrzött szakdolgozatának eltűnése miatt tesz feljelentést, hanem azokat is beperli, akik azt állítják, hogy plagizált.