A TeSzedd! akció sikeréhez a közmédia is hozzájárult

A TeSzedd! akció sikeréhez a közmédia is hozzájárult

TeSzeddRésztvevők szemetet gyűjtenek a TeSzedd! - Összefogás a Tiszta Magyarországért Mozgalom keretében a Debrecen közelében lévő Erdőspusztán, fotó: Czeglédi Zsolt/MTIA közszolgálati rádió- és televíziós műsorok három hét alatt 97 alkalommal, 570 műsorpercben, azaz csaknem 10 óra tiszta műsoridőben foglalkoztak a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akcióval, annak napján, június 2-án pedig a közmédia műsorai reggeltől estig követték nyomon az eseményeket.

Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának értékelése szerint az akciónap szervezésében, meghirdetésében és bemutatásában oroszlánszerepet vállalt az MTVA, amely egyik támogatója volt a szombati akciónak. Az akció sikeréhez, a szervezés hatékonyságához hozzájárult a közmédia szinte példátlan intenzitású kampánya – tette hozzá. Vannak olyan események, amelyek hatásfoka jól érezhetően megsokszorozódik, ha a nemzeti közmédia az információtovábbítás elsődleges eszköze – írta Böröcz István.
Megjegyezte: az egységes közmédia ereje a társadalom szolgálatában bármikor, bármely és bármilyen típusú nemes cél érdekében érvényesíthető. Minden nemzetnek szüksége van egy hiteles központi tartalomszolgáltató bázisra, amelyre bármikor számíthat, ha tájékozódni, ha szórakozni vagy csak egyszerűen a világ dolgai között eligazodni akar; Magyarországon ennek a bázisnak a működését biztosítja – a műsorszolgáltatókkal együttműködve – az MTVA – olvasható a közleményben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton, az akció befejezése után azt közölte az MTI-vel, hogy az idén is sikeres és eredményes volt a TeSzedd! akció. A résztvevők a mozgalom keretében több ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze. Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciója 700 településen, összesen több mint 1500 helyszínen zajlott.

Kapcsolódó cikkek