"Ugyanilyen vehemenciával védhetnék a határon túli magyarokat is"

"Ugyanilyen vehemenciával védhetnék a határon túli magyarokat is"

Mirkóczki ÁdámA Jobbik szerint a történelmi egyházaknak és a kormánynak is ugyanazzal a "vehemenciával" kellene védelmezni például a határon túli magyarokat, amikor atrocitás éri őket, mint ahogyan szerdán kiálltak Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi mellett.

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője döbbenetesnek nevezte, hogy azután, hogy “állítólag egy ismeretlen szidalmazta Schweitzert, néhány percen belül a történelmi egyházak közös nyilatkozatot adtak ki és a kormány is közleményt adott ki egy fantom ellen”.  A Jobbik szerint “jó lenne”, ha ugyanezzel a “vehemenciával” kiállnának például határon túli magyar elleni sérelmek kapcsán is, hiszen napi szinten történnek magyarverések, vagy lehetetlenítenek el oktatási intézményeket és “senki nem szól egy árva szót sem a magyarok érdekében”. A Jobbik szerint felháborító, hogy míg egy budapesti szidalmazásért közleményt adnak ki, addig a “fülüket-farkukat behúzva merjünk kicsik lenni” és a “minél jobban megalázkodás” politikáját követik a határon túli magyarok esetében. 

Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbit az utcán egy ismeretlen szidalmazta kedden. A történtekről a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tájékoztatta az MTI-t, “a Magyarországot elöntő rasszista gyűlölethullám újabb megnyilvánulásának” nevezve, hogy egy ismeretlen odalépett az utcán a volt főrabbihoz, szidalmazta, és azt mondta neki: “utálok minden zsidót”. A támadást elítélték a történelmi egyházak, a kormány, a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke is.

Kapcsolódó cikkek