"Huszonnégy órás rendőri jelenlétet!"

"Huszonnégy órás rendőri jelenlétet!"

Czeglédi JánosCzeglédi JánosBudapest V. kerületében, a Ferenciek tere metró aluljáróban öten támadtak meg egy fiatalt május végén. A rablást kamera rögzítette, a felvételen pedig jól kivehető, hogy cigány származásúak voltak a támadók. Ezt mondta a Jobbik pénteken.

„Erre a tényre a legtöbb média még csak utalást sem tett, ellentétben azokkal az esetekkel, amikor az áldozat cigány származású. A fővárosi Jobbik követeli, hogy a híradásokban az elkövetők etnikai hovatartozásáról is minden esetben számoljanak be, ne csak az áldozatokéról. Az öt fős társaság hátulról támadt a fiatalra, egyikük hátba rúgta, majd a védekezni próbáló férfit a csapat másik tagja kezdte ütlegelni, elvették Ipod-ját és elmenekültek.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a Jobbikon kívül minden párt által tabuként kezelt cigánybűnözés Budapesten éppúgy jelen van, mint vidéken, ezt a jelenséget pedig fel kell végre számolni. Bár az elkövetőket most elfogták, azonban ilyen bűncselekmények mindennaposak a fővárosban is, de általában nem kapnak ekkora sajtónyilvánosságot, így az emberek nem is értesülnek az esetek jelentős részéről. A fővárosi Jobbik felszólítja a városvezetést és a rendőrséget, hogy biztosítsanak 24 órás rendőri jelenlétet a budapesti aluljárókban, tegyenek végre rendet és akadályozzák meg az ilyen brutális támadásokat. A jobbikos javaslatra létrejött Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság ülésén a nemzeti radikális párt fel fogja vetni a fokozott rendőri jelenlét szükségességének kérdését.” – fogalmazott Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság alelnöke.