Jól járnak a pápaiak

Jól járnak a pápaiak

útfelújításKilenc kilométer utat újítanak fel Pápa és Marcaltő között csaknem kilencszázmillió forintért.

Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében a három és négy számjegyű utakat felújítják, erre a kormányzat sok száz milliárdot költ. A Pápa-Marcaltő közötti szakaszt csütörtökön átadták a kivitelezőnek, aki pénteken megkezdi a munkát, és a tervek szerint szeptember közepére el is készül a felújítás.

A Pápa-Marcaltő közötti, csaknem kilenc kilométeres úttal egyidejűleg elkészül a marcaltői Rába-híd felújítása is, amely az eddigi 20 tonna helyett 40 tonna teherbírású lesz, így a most felújítandó úton nőhet a teherforgalom – mondta a kormánymegbízott.

Fekete János, a Magyar Közút Zrt. Veszprém megyei igazgatója közölte, hogy az útszakasz hat méter széles lesz, másfél méteres útpadkával és négy buszöböllel, emellett új vízelvezető rendszert is építenek hozzá. Az MTI kérdésére elmondta: a három megye (Fejér, Veszprém és Komárom) összesen 17,1 milliárd forintot költhet az alsóbb rendű utak felújítására; Veszprém megyében mintegy 50 kilométernyi út újulhat meg.