„Vonják vissza a költségvetés tervezetét!”

„Vonják vissza a költségvetés tervezetét!”

 Volner JánosVolner JánosA Jobbik elfogadhatatlannak tartja a költségvetés tervezetét, és a visszavonására szólítja fel a kormányt.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese szombati közleményében azt írta, pártja csak olyan költségvetést hajlandó támogatni, amely a “hiánycél elérését nem a lakosság kizsigerelésével, a kifizethetetlen sárga csekkek számának emelésével, hanem a magyar gazdaság motorjainak beindításával éri el”. Hozzátette, a Jobbik szerint az egyensúlyjavító intézkedéseknél nem újabb megszorításokra, hanem az értékteremtő folyamatok beindítására, munkahelyek megteremtésére, a dolgozó, adót fizető emberek számának növelésére, az életszínvonal hosszú távon is fenntartható növelését biztosító gazdaságpolitikára van szükség.

Volner János szerint a benyújtott költségvetési tervezet alapján jövőre tovább folytatódik a megszorításokra épülő gazdaságpolitika, miközben a kormány a tervezett intézkedésekkel jelentősen rontja a magyar gazdaság növekedésének esélyeit. Előrevetítette, a tervbe vett intézkedések miatt folytatódik a magyar emberek tömeges elszegényedése, a jelenlegi négymillió létminimum alatt élő ember számának további, százezres nagyságrendű növekedése, a 2010 óta másfélszeresére nőtt kivándorlási kedv élénkülése várható. Szerinte bár a kormány költségvetési politikája már rövid távon is kíméletlen és fájdalmas lesz, a közép- és hosszú távú hatások még pusztítóbbak. Hozzátette, a tervezett intézkedések a dolgozni akaró, piacképes szaktudással rendelkező rétegek jövőképét veszik el, ezen keresztül pedig az egész társadalom fenntarthatóságát veszélyeztetik. A kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot.