"Az MSZP szolidáris a szenvedőkkel"

"Az MSZP szolidáris a szenvedőkkel"

Mesterházy AttilaAz MSZP szolidáris a kormány egészségügyi megszorító intézkedései miatt szenvedőkkel, és követeli, hogy a stadionépítésre, valamint a Kossuth téri átalakításra szánt költségvetési forrásokat azonnal csoportosítsák át a daganatos- és szívbetegellátás folyamatosságának biztosítására!

“Elfogadhatatlan, hogy az egészségügyben a rákbetegek után szívbetegek kárára folytatódik az esztelen spórolás. Áprilistól a legtöbb vérnyomáscsökkentő gyógyszer többe kerül a patikában, s a szakma tiltakozása ellenére az életmentő szívkatéteres eljárásoknál is bevezetik a sorbaállást.
Hazánkban a rosszindulatú daganatok mellett a szívbajok, ezen belül is az infarktus szedik a legtöbb áldozatot. Az Orbán-kormány intézkedései sorsukra hagyják ezeket a betegeket, elvéve tőlük a gyógyulás esélyét is. A Fidesz rendezőelve az egészségügyben is érvényesül: aki beteg, az annyit is ér. A Magyar Szocialista Párt szolidáris a szenvedőkkel és követeli, hogy a stadionépítésre, valamint a Kossuth téri átalakításra szánt költségvetési forrásokat azonnal csoportosítsák át az egészségügy égető problémáinak megoldására!”- közölte Mesterházy Attila, a párt elnök-frakcióvezetője.

Kapcsolódó cikkek