Két helynek be kellett zárnia

rendőrségNagyszabású akciót tartott péntek éjszaka a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal. A Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában tizenhárom szórakozóhelyen vizsgálódtak, ebből kettőt bezárattak.

Két hatóságilag bezáratott szórakozóhely, rendőrnek eladásra kínált kábítószer, szórakozás baseballütővel, lopott áram és gáz, leszűkített menekülési útvonal, bejelentés nélküli foglalkoztatás, vizezett szeszesital – sorolja az este tizenegy és hajnali öt óra közötti razzia során feltárt szabálytalanságokat az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalra szombaton felkerült közleményében. A 13 fővárosi szórakozóhely ellenőrzését Hatala József országos rendőrfőkapitány rendelte el. A Hajógyári-szigeten és a belvárosban végrehajtott akcióban csaknem háromszázan vettek részt. A rendőrök mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, valamint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai.

Annak ellenére, hogy a tervezett akcióról bizonyítottan tudtak az ellenőrzött szórakozóhelyek tulajdonosai, a rendőrség 218 emberrel szemben intézkedett. Két elfogott és előállított férfi ellen kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, másik két emberrel szemben a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt, további kettővel szemben pedig közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indult eljárás – közölte az ORFK.

A többi hatóság is sok hiányosság tárt fel: az ellenőrzött szórakozóhelyeken alkalmazott vagyonőrök közül 14-et bejelentés nélkül foglalkoztattak, továbbá volt, ahol elmaradt a kötelező rovarirtás, nem volt vízvételi lehetőség, megszegték a dohányzással kapcsolatos szabályokat, hiányos volt a munkaidő-nyilvántartás, ahogyan a menekülési útvonaljelző rendszer ellenőrzése is. Emellett előfordult a járványügyi és a jövedéki szabályok megsértése, valamint találtak szabálytalanul bekötött elektromos mérő- és gázórákat is. A rendőrség a közeljövőben hasonló ellenőrzéseket hajt végre az egész országban – zárta közleményét az ORFK.