Embercsempészek akadtak horogra

Embercsempészek akadtak horogra

embercsempészekCseh és román embercsempészeket fogtak a rendőrök pakisztáni határsértőkkel együtt Ásotthalom külterületén csütörtökre virradóra.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a járőrök három, a zöldhatár irányából az ország belseje felé tartó autót állítottak meg a község külterületén. Elöl egy francia rendszámú gépkocsi ment, amelyben két román állampolgár ült. Ez a jármű “felvezette” a mögötte haladó két cseh autót, amelyekben a sofőrök mellett kilenc pakisztáni állampolgár rejtőzött, ők nem sokkal korábban a zöldhatáron keresztül léptek magyar területre.

A négy embercsempészt a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, míg a kilenc pakisztáni határsértőt kitoloncolják Szerbiába – közölte a százados. Néhány órával később egy szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel öt emberre Szegeden, a Dorozsmai úton. Az öt férfiról kiderült, hogy illegálisan Magyarországra érkezett afgán állampolgárok, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.