Mozgásban a mobil rendőrség, izgalmas volt az éjszaka

Mozgásban a mobil rendőrség, izgalmas volt az éjszaka

mobil rendőrökKét tömegverekedés tört ki csütörtök éjszaka a fővárosban: a Blaha Lujza térről nyolc embert, a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utcából öt embert állítottak elő.

Kálmán Anita, a BRFK sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a Blaha Lujza téren éjfél körül két magyar és négy afgán, valamint két, egyelőre ismeretlen állampolgárságú ember verekedett össze, eddig ismeretlen okból. Mind a nyolc embert előállították, a kihallgatások folynak. Sérülésről a rendőrségnek nincs tudomása. A Diószeghy Sámuel utcában két család verekedett össze, onnan öt embert állított elő a rendőrség. A verekedésben egy ember könnyebben megsérült, őt combon szúrták – tette hozzá a sajtóügyeletes.

Éppen a Diószeghy Sámuel utca és a Korányi Sándor utca sarkán adták át a múlt héten az ország első mobil rendőrőrsét; a konténerépületben a rendőrök éjjel-nappal jelen vannak. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere akkor elmondta, hogy az önkormányzat kilencmillió forintot költött a mobil irodára, amelyet két órán belül a kerület bármelyik pontjára át lehet telepíteni. A tervek szerint másfél-két éven belül további három ilyen létesítményt helyeznek ki a bűnügyileg terhelt területekre.