„Kormányzati trükkök, megszegett ígéretek”

„Kormányzati trükkök, megszegett ígéretek”

Scheiring GáborScheiring GáborMagyarország hanyatlásának, leszakadásának valódi okai az elmúlt két év kormányzásában találhatók. A beváltatlan ígéretek, a kormányzati trükkök, az unortodox politika valójában dilettantizmus és pénzbehajtás. Az LMP elkezdte kidolgozni az ország talpraállításának programját.

Két év Fidesz-kormányzás után Magyarország hanyatlik, leszakadóban van régiós társaitól. Egyre többen érzik úgy, hogy nem látnak perspektívát maguk előtt, és a kivándorlást fontolgatják vagy már meg is tették ezt a lépést.

Ha Orbán Viktor mérlegre tenné mit tett az elmúlt két évben a választási ígéreteihez képest, megtalálná a probléma gyökerét. Adócsökkentés helyett bevezettek egy elhibázott egykulcsos adót, ami csak kárt okozott az országnak, és a keletkezett költségvetési lyuk betömködésére rekordszámú új adót vezettek be.

Vállalkozásbarát, helyi gazdaságot erősítő politika helyett a Fidesz-közeli, Közgép-barát gazdaságpolitika, rendszerszintű központosított korrupció épült, aminek nagysága még az előző kormányzati ciklust is túlszárnyalja. A munkahelyteremtés, a keresetek, bérek növekedése helyett a közmunkások számával, a keresetek alakulásának statisztikájával zsonglőrködnek, amivel a kormány a keserű valóságot próbálja takargatni. Családi gazdálkodók földhöz jutatása helyett alig burkoltan oligarcha-nagybirtokos kör jutott földekhez. Nyugdíjvédelem címszó alatt a magánnyugdíj megtakarítások lenyúlása valósult meg. A költségvetési trükközések nagysága már túllépi a joggal sokat bírált Veres-korszakot is.

Az unortodox politika valójában nem létezik. Ez nem gazdaságpolitikai szemléletváltás, hanem dilettantizmus és pénzbehajtás. A megszegett, beváltatlan ígéretek, a kormányzati trükkök százai, a kormányzati rögtönzések, a zsákmányszerző állam kiépülése az okai a jelenlegi elkeserítő helyzetnek. Orbán Viktor és kormánya saját gyarmataként tekint az országra, a kilábalás legnagyobb akadálya ezért maga a kormány és annak sikertelen politikája.

A jelenlegi zsákmányszerző állam helyett fejlesztő, szolgáltató államra van szükség. Az LMP megalkotja Magyarország talpraállásának programját. Ennek első lépéseként ősszel “Magyarország talpra áll” címmel bemutatjuk a fordulat költségvetését. Így nyilatkozott Scheiring Gábor, az LMP gazdasági kabinetjének vezetője.

Kapcsolódó cikkek