„Józsa István nézze inkább az Olimpiát!”

„Józsa István nézze inkább az Olimpiát!”

Selmeczi GabriellaJózsa István rosszkor, rosszakat mondott. Őszintén kívánom, hogy inkább nézze az Olimpiát, szurkoljon a magyar versenyzőknek, és örüljön a sikereknek. Mindenki jobban járna vele. Ezt mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Az MSZP szerint Orbán Viktor a közelmúltban több kijelentésével is rontott Magyarország megítélésén, ami forintban mérhető, súlyos károkat okozott a lakosságnak. A szocialisták ezért felszólítják a miniszterelnököt, hogy a jövőben tartózkodjon az olyan mondatoktól, amelyek csökkentik az országgal szembeni bizalmat.

Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán azt mondta a megbízhatóság és a kiszámíthatóság a gazdasági stabilitás feltétele, bizalom nélkül pedig pénzre, hitelre sem számíthatunk. Az ellenzéki politikus szerint a közelmúltban mindenekelőtt a tranzakciós adó jegybankra történő kiterjesztése ártott Magyarország megítélésének, de szerinte hasonló “öngól” a kormányfő azon mondata is, amelyben a magyar népet félázsiai mentalitásúnak nevezte, illetve az a kijelentése, miszerint “Magyarországon csak az Isten őrzi a demokráciát”.

A szocialista képviselő szerint az ország iránti bizalom megőrzése a devizahiteleseknek is fontos lenne, mivel számukra alapvetően a forint erősödése jelenthet segítséget. Józsa István ismét kiemelte, hogy az MSZP olyan gazdasági fordulatot sürget, amely mielőbbi megállapodást tesz lehetővé az IMF-fel a gazdaság és a forint hosszú távú stabilizálása érdekében.