Megújul Szarvas belvárosa

Megújul Szarvas belvárosa

SzarvasSzarvas önkormányzata EU támogatás segítségével 928 millió forintot költ a belváros felújítására, új középületek, terek, parkok épülnek.

Babák Mihály a város fideszes polgármestere elmondta, a beruházás kivitelezési munkálatai ősszel indulnak a közbeszerzési eljárás befejezését követően. Szarvas kistérségi központ, januártól járási székhely lesz, a városfejlesztési program célja, hogy a kisváros a közfeladat ellátásban és a közigazgatásban a korábbiaknál magasabb színvonalú szolgáltatási környezetet nyújtson a térségben élők részére.

A polgármester a városfejlesztési programról elmondta, az önkormányzat a program megvalósítására 20 százalék önerő mellett a beruházási költségek 80 százalékára nyert vissza nem térítendő brüsszeli támogatást az EU Regionális Fejlesztési Alapból.

A projekt keretében új, térségi okmányiroda létesül, a városi piac nagyobb lesz és további szolgáltatásokkal bővül, megújul a bíróság épületének homlokzata, lesz sétálóutca a belvárosban, a hozzákapcsolódó utcákban is díszburkolatot kapnak, megszépülnek az itt található üzletek portáljai. Parkolók épülnek, új közterek és pihenőhelyek, megújul a belvároshoz szervesen kapcsolódó evangélikus Ótemplom környéke – magyarázta a polgármester.

A projekt tartalmaz egy közösségformáló, helyi civilszerveződéseket segítő programot, ennek keretében környezettudatos kampányokra kerül sor, a város vállalkozói és oktatási intézményeinek képviselői részt vesznek a parkosítási munkálatokban, a kerékpárosoknak közlekedés biztonsági programokat szerveznek – tette hozzá Babák Mihály.