Letartóztatták a gyanúsítottakat

Letartóztatták a gyanúsítottakat

Egy férfi bilincsbenElőzetes letartóztatásba helyezte a regenyei gyilkosság feltételezett elkövetőit csütörtökön a Pécsi Városi Bíróság.

Hajdu István, a bíróság elnöke újságíróknak elmondta, az emberöléssel gyanúsított 34 éves férfi és annak 42 éves élettársa letartóztatását egy hónapra rendelték el. Az indoklás szerint mindkettőjük esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésének veszélye.
Az ügy előzménye, hogy múlt pénteken egy nő holttestére bukkantak a Baranya megyei Regenye-szőlőhegyen, a rendőrség pedig nyomozást indított, hogy tisztázza az 57 éves asszony halálának körülményeit. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy egy férfit és annak élettársát gyanúsítja a nő megölésével.

A feltételezett elkövetőket hétfőn, egy regenye-szőlőhegyi hétvégi házban fogták el, majd őrizetbe vették. A büntetett előéletű férfi a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt egy közös italozás során szóváltásba keveredett az asszonnyal, akit ezután megütött, megrúgott, majd egy vascsővel halálra vert, testét pedig bedobta egy közeli, használaton kívüli présház ciszternájába. Mindenszky Nikoletta, a rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére ehhez hozzátette, hogy az ügyben folyik a nyomozás, ennek során azt is vizsgálják, mi volt a gyanúsítottak pontos szerepe a bűncselekményben.