Fejlesztett Nagykanizsa

Fejlesztett Nagykanizsa

számítógép gyerekeknekÚj számítógépekkel és infokommunikációs eszközökkel szerelték fel a nagykanizsai közoktatási intézményeket egy csaknem 180 millió forintos fejlesztés révén.

Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármester szerdán, a beruházás zárásaként tartott sajtótájékoztatón elmondta, a nagykanizsai iskolák informatikai eszközökkel történő ellátottsága mára elérte a 21. század színvonalát. A beruházás jóvoltából olyan berendezésekhez jutottak hozzá a diákok és a tanárok, amelyekkel bővült a tanítás-tanulás eszköztára, s magát a tanulást is érdekesebbé, a világra nyitottabbá tehetik.

Rodekné Hederics Erika, az önkormányzat pályázati irodájának vezetője kifejtette: az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósult modernizációhoz 177,2 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el a város. A beruházás során egyebek mellett 348 számítógépet, 99 interaktív táblát, notebookot és projektort tartalmazó tantermi csomagot, 18 wifi-egységet, valamint 14 olyan számítástechnikai csomagot is vásároltak, amelyet a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásához használnak.

A beszerzett eszközök révén nemcsak korszerűsítették a közoktatási intézmények számítógép-állományát, hanem a pedagógiai, mérési-értékelési és adminisztrációs feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúrát is sikerült kialakítani. A tantermek 40 százalékát interaktív prezentációs eszközökkel látták el. Az irodavezető hozzátette, bár a város pályázatát már 2008 decemberében támogatásra érdemesnek ítélték, a kétszeri eredménytelen központi közbeszerzési eljárás miatt csak 2011 januárjában írhatták alá a támogatási szerződést. Ezután már az önkormányzat saját közbeszerzési kiírás után vásárolta meg a szükséges eszközöket.