Itt lehet feliratkozni a választásokra

Itt lehet feliratkozni a választásokra

választásA kormány tervei szerint elsősorban a választási irodákban lehetne feliratkozni a 2014-es országgyűlési választásokra, és indokolt esetben akár mozgó ügyintézési rendszer is segítheti az előzetes feliratkozást. Ezt írta a Magyar Nemzet szerdán.

A lapnak arra a kérdésére, hogy a járási hivatalok kapnak-e majd bármilyen szerepet a választási feliratkozás rendszerében, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, elképzeléseik szerint a választási intézményrendszer – ahogy eddig, úgy a jövőben is – a választókerületekhez igazodna, és döntő részben nem a járási hivatali rendszerben működne. Ugyanakkor hozzátette, hogy ezzel kapcsolatban még nem született végleges döntés.

“Annyi bizonyos, ha előírjuk a választópolgárok feliratkozását, akkor az államnak meg kell szerveznie, hogy mindenki a lehető legegyszerűbben intézhesse azt” – mondta a miniszterelnök-helyettes. A lapnak arra a kérdésre, hogy a feliratkozásnál alkalmaznák-e a választásoknál megismert mozgóurnás rendszert, Navracsics Tibor úgy fogalmazott: “el kell gondolkoznunk ezen a lehetőségen is”.