"Függesszék fel a munkahelyvédelmi akcióról szóló levél terjesztését!"

"Függesszék fel a munkahelyvédelmi akcióról szóló levél terjesztését!"

Gúr NándorAz Orbán Viktor Munkahelyvédelmi akció 2012 című levele terjesztésének azonnali felfüggesztését sürgeti, követeli az MSZP. Erről Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke beszélt miskolci sajtótájékoztatóján kedden.

A szocialista politikus úgy fogalmazott, Orbán Viktor és a Fidesz 2010-ben egymillió új munkahely teremtésével kampányolt, most viszont a meglévő álláshelyek megvédéséről levelezget, az adófizetők több száz millió forintját felhasználva erre. Vajon szabad-e úgy hazudni, hogy azt a mások által befizetett adóforintokkal teszi meg akárki, ebben az esetben Orbán Viktor – mondta, megjegyezve, az “iromány” valótlanságokat tartalmaz, a munkahelyvédelmi tervről szóló levélben fogalmazottak nem igazak. 

A Fidesz az ígéreteiből semmit nem váltott be, “nincs egymillió munkahely, nincs mértékadó gazdasági növekedés, sőt recesszió van, nincs radikális adócsökkentés, illetve csak azoknak, akik tehetősek” – tette hozzá Gúr Nándor.    

Kovács Tibor, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának MSZP-s alelnöke a sajtótájékoztatón a párt nevében követelte, hogy “azonnal függesszék fel ennek az orbáni hazugságlevélnek a terjesztését”. Ebben a levélben nagyon sok megalapozatlan, a tényekkel szembemenő, félrevezető információ, valótlanságok tömege van – tette hozzá.