illusztráció, fotó: pixabay.com

Támogatás a természetfilmek készítésére

Támogatás a természetfilmek készítésére

 természetfilmCsaknem 100 millió forinttal támogatja a médiatanács tizenkét új, televíziós ismeretterjesztő film gyártását. Erről tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden az MTI-t.

A közlés szerint a Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett Kollányi Ágoston-pályázat idén összesen 225 millió forintos keretet biztosít a műfaj támogatására, a kiírás most lezárult első fordulójában 12 alkotó jutott összesen 94 milliós támogatáshoz, amelyből az ismeretterjesztő filmeket készíthetnek. Hozzátették: az alkotások támogatásával a médiatanács célja, hogy sokszínű, értékes ismeretterjesztő filmek kerüljenek a televíziónézők elé.

Mint írták: az alkotók ismét színes és érdekes témákat feldolgozó filmtervekkel indultak, a témák izgalmas és érdekes alkotásokat ígérnek, amelyeket elsőként a közmédiumok csatornáin láthatnak majd a nézők.

A támogatott tervek között vannak történelmi témákat feldolgozó alkotások, emellett Székely Orsolya, Balázs Béla-díjas filmrendező Zöldségek című ismertterjesztő filmsorozata a kiskertműveléssel kapcsolatos, a városi emberek számára egyre inkább elfeledett tudnivalókról tájékoztat; míg Tóth Zsolt Marcell munkája a “Pannon Vadonban” tett időutazásra hívja a nézőket.

A pályázat részleteiről és a nyertesekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján találnak további információkat az érdeklődők.